zondag 7 augustus 2011

Diner 3.0

December 2008
Mijn vriend en ik woonden sinds augustus samen in appartement 1. We wilden onze familie bedanken voor hun hulp met verhuizen en besloten voor ze te koken op Kerstavond. We pakten goed uit met twee stukjes wild vlees als hoofdgerecht. Van tevoren hadden we het zelf al een keer klaargemaakt om de bereiding uit te proberen en vooral te proeven. Schoonvader nam vier stoelen mee, want die hadden we niet genoeg.
Als ‘intermezzo’ speelden we in teams het spelletje ‘herken de hits’. De familie was verrast over onze ‘kookkunst’ en we besloten dit ieder jaar te doen.

December 2009
Mijn arbeidscontract werd niet verlengd en mede daardoor moesten we verhuizen. Het Kerstdiner ging door, maar dus in appartement 2 en we konden uit financiële overwegingen het niveau van het jaar ervoor niet evenaren.
Het hoofdgerecht werd daarom varkenshaas. Ook dit keer werd er een spelletje gespeeld -dat we bij de supermarkt bij elkaar hadden gespaard- en schoonvader zorgde weer voor de extra stoelen.
Het toetje hadden we afgekeken van ‘Wie is de chef?’. Een zelf gesmolten en gegoten chocolade schaaltje (in witte en in melkchocolade) met daarin verschillende smaken ijs en slagroom. Als garnering wat rood fruit.
De familie maakte wat grapjes en stelde vragen over de locatie van volgend jaar, waarop wij reageerden: “Volgend jaar gewoon weer hier, we gaan niet nog eens verhuizen hoor!”

December 2010
Ook dit jaar kunnen we de familie weer bedanken voor hun hulp... Met verhuizen ja. Diner nr. 3 zal plaatsvinden in woning 3. Vooral de slechtere wijk waarin appartement 2 lag, heeft ons naar mijn oude vertrouwde dorpje doen verhuizen. En woning 3 is geen appartement meer, maar heeft een bovenverdieping, zolder en voor- en achtertuin.
Schoonvader hoeft dit jaar niet voor extra stoelen te zorgen, die halen we wel bij mijn ouders die nu om de hoek wonen.
We weten nog niet wat het hoofdgerecht zal worden, we hebben wel al ideeën voor het voorgerecht.
We weten ook nog niet of er weer een spelletje gespeeld zal worden. Waarschijnlijk zal de familie zichzelf de hele avond kunnen vermaken met grapjes over de locatie van volgend jaar…

Geschreven in december 2010

Geen opmerkingen:

Een reactie posten