zondag 7 augustus 2011

Niet gooien aub!

Flessen inleveren. Een milieuvriendelijke maatregel om flessen te recyclen. Een beter milieu begint bij jezelf, aldus de slogan. Het vergt natuurlijk wel de moeite en de handelingen om deze flessen te bewaren en vervolgens bij de winkel in te leveren. Maar om dit te stimuleren is natuurlijk het statiegeld uitgevonden.

Bij een goedkope supermarkt, ik zal de naam niet noemen, gebeurt dit inleveren nog handmatig. Althans, de medewerker neemt de flessen van je aan en tikt het aantal in op een soort kassa en je krijgt een bonnetje. Helaas zijn medewerkers in deze goedkope supermarkt schaars, anders was ie natuurlijk niet zo goedkoop. Soms moet de medewerker zelfs helemaal vanachter de kassa komen. Als klant moet je dus regelmatig lang wachten. Na een record wachttijd dat destijds helaas niet gemeten is, kopen we maar geen frisdrank meer in deze winkel.

De meeste andere supermarkten hebben een mooie machine waar je zelf de flessen één voor één in kunt gooien en vervolgens krijg je een bonnetje of je doneert het statiegeld aan een goed doel. Helaas zijn de flessen huismerk niet hetzelfde in alle winkels, dus kun je zo ook niet overal inleveren. Maar van een fles Coca Cola mag je toch wel verwachten dat die overal ingeleverd kan worden? Niet dus. De fles werd niet geaccepteerd. Ook niet na een paar keer draaien. Dus besloot een zeker iemand om de fles de machine in te gooien, zodat de fles niet meer terug zou komen.

De fles kwam niet terug, maar viel achter de machine op de grond. Het schermpje in de machine begon te flikkeren met de tekst: Niet gooien aub!

Hilarisch!

P.S. Ik moedig hiermee niet aan om dit ook uit te proberen. Dat is niet aardig voor de machine hè.

Geschreven in augustus 2010

Geen opmerkingen:

Een reactie posten