zondag 7 augustus 2011

Hij wordt wakker

Hij wordt wakker. Van het streepje licht dat door de gordijnen naar binnen schijnt. Hij houdt zijn ogen dicht. Hij draait zich om en strekt zijn arm naast zich uit. Haar plek is leeg. Hij legt zijn hoofd op haar kussen. Haar geur is vervaagd. Het was geen droom. Ze is echt bij hem weg.

Ze had hem zo vaak gewaarschuwd. En gedreigd bij hem weg te gaan. Hij had keer op keer beloofd zich te verbeteren. Beloftes moet je nakomen, niet verbreken.

Wat heeft hij nou aan die online vrienden? Waar hij al die tijd meer aandacht aan heeft geschonken dan aan haar. Zodra hij 's ochtends wakker werd, tijdens het avondeten, tijdens het tv kijken, zelfs in bed voor het slapen gaan.

Een nieuwe online vriendin meldt zich aan. Webgirl is haar gebruikersnaam. In eerste instantie raken ze in gesprek over een technisch snufje. Maar al gauw vertelt hij over zijn relatie. Waarom weet hij niet. Hij stort zijn hart uit. Wat is hij stom geweest. Dat hij het begrijpt dat ze bij hem is weg gegaan. Hij mist haar zo erg. Dat het nu te laat is, hij krijgt haar niet meer terug. Waarom zou ze hem nu nog geloven dat hij zijn tijd online gaat minderen. Al zijn gedachten spreekt hij uit tegen Webgirl. Ze lijkt vooral te luisteren, geeft weinig commentaar. Ze beoordeelt hem niet. Ze stelt hem eerder vragen, waardoor hij nog meer gaat nadenken.

Het is vrijdagmiddag. De bel gaat. Ze staat voor zijn deur. "Ik hoorde van Webgirl dat je me mistte. Ik geef je nog een kans. Pak je spullen, we gaan kamperen. En je telefoon blijft hier".

Ze heeft eigenlijk een hekel aan kamperen. Ze rijdt. Ze heeft eigenlijk ook een hekel aan autorijden. De radio staat aan. Ze praten niet veel. In de auto luisterden ze altijd muziek en keken om zich heen. Hij weet niet waar ze naartoe gaan. Onderweg krijgt hij wel een vermoeden. Luxemburg.

Ze komen aan op een afgelegen camping. Ze zetten samen de tent in elkaar en blazen het luchtbed op. In een dorpje in de buurt gaan ze wat eten. Daarna maken ze een wandeling en hebben ze een goed gesprek over hun relatie.

De volgende ochtend wordt hij wakker. Van de warmte in de tent. Ze ligt naast hem. Ook dit was geen droom.

Geschreven in juni 2010

Geen opmerkingen:

Een reactie posten